Бившият шампион в полутежка категория Джон Джоунс се завърна с победа в октагона срещу Сирил Ган. Джоунс надви опонента си за едва 2 минути в коронния мач на UFC 285, в Лас Вегас. Но малко след това той отчете и загуба.

Джоунс и боецът Зион Кларк, който е роден без крака, си спретнаха импровизирано съревнование за лицеви опори. Преди това двамата се поздравиха,  Джоунс поздрави Зион за успехите му в спорта.

Бойците започнаха да изпълняват упражнението, а Джоунс се отказа на 40-тата бройка.

Убиха във влак млад ММА боец

“Не можеш да спечелиш всичко”, пошегува се Кларк. След това двамата стиснаха ръце, а Джоунс се насочи към съблекалните.

25-годишният Зион страда от синдром на каудална регресия, генетично заболяване, при което долните крайници спират да се развиват дори в утробата. Той е роден без крака и е сигурен, че за това е виновна майка му, която била наркоманка.

Младият спортист имал тежко детство и обиколил много приемни семейства.

Връстниците му също го тормозят, а Зион се насочва към спорта, за да се защити.  Бил привлечен от бойните изкуства и решава да отиде на уроци по свободна борба. А в битки със свои здрави връстници бележи и много победи.

Кларк споделя за живота си в мрежата,  а видеоклиповете с него събират милиони гледания. Сле това Netflix купува правата за документален филм за живота му.

След успехите си в борбата Кларк има и нова мечта – участие в ММА двубой. Това става реалност през декември 2022 година, а Кларк отбелязва първа победа в смесените единоборства, след като побеждава Е. Мъри в три рунда.

Девойки продават балони на гала вечер по ММА в Бургас СНИМКИ

Победният дебют на Зион привлича вниманието и на легендата Конър Макгрегър, който го поздравява.

Зион продължава да мечтае, като целта му е подписване на договор с най-големия промоутър в спорта – UFC, а изглежда младият боец е готов да се пребори за мечтата си.

Бивш ММА боец защити човек, счупиха му ръката, а накрая се оказа и обвиняем