Президентът на БФС Борислав Михайлов подава оставка. Това обяви самият той след днешното заседание на Изпълкома на футболния съюз.

Решението му бе очаквано след ексцесиите покрай евроквалификацията между България и Унгария в София.Тогава се организира протест пред националния стадион “Васил Левски”, който завърши с безредици.

Събранието се чакаше с голям интерес не само от футболните среди, но и заради големия обществен и политически натиск върху Михайлов да си подаде оставката. След протеста на футболните фенове президентът на БФС беше призован да се оттегли от членове на правителството, лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и някои фигури от българския футбол, които доскоро го подкрепяха като Наско Сираков.

"Искам да ви успокоя, че подадох оставка. Откакто се завърнах във футбола, всички бяха подложени на нечуван натиск, клевети и агресия. Въпреки това, изпълнихме голяма част от целите, които бяхме приели на последния Конгрес. Националният отбор не се представи на ниво, както всички искахме. Когато е топка, няма как да имаме гаранции за успех. Всичко от нашия футболен съюз е изпълнение. Ние сме изцяло дигитализирани", стартира бившият вратар пред журналистите в Бояна.

„Именно заради всички усилия, които полагаме за по-високо ниво работим така. От завръщането ми насам от 2 години са въведени в ескплоатация 19 терена и откриваме още 3 до края на годината. Организационната структура на БФС беше направена от млади хора. Всички проблеми щяха да се решат, ако не бяхме удушник за родното общество. Благодаря за работата в името на футбола, макар и в ненормални условия. Няма да отговарям на въпроси, имаме оставката ми, която е благодарение и на вас. Нито 1 клуб не ми е искал оставката, а мен те ме избират. Когато говорихме събранието, че те ме избират не футболните хора, а делегатите. Футболът е за феновете, но футболните делегати са тези, които работят ежедневно и те избират президентът на БФС. Аз пожелавам да не се намесвате на следващия президент на БФС. Радвам се, че ме държахте във форма“, каза Михайлов.

Както съобщихме по-рано, пред сградата на футболния съюз в Бояна пък има засилено полицейско присъствие. Органите на реда докараха и водни оръдия.

Очаквайте подробности!

Много полиция и водни оръдия пред сградата на БФС, ще има ли оставка? СНИМКИ