Ботев Пд разби с 4:1 Берое в Дербито на Тракия в среща от 11-ия кръг на efbet Лига.

Антоан Бароан (35, 47) беше точен за домакините от дузпа, а в началото на второто полувреме удвои с прекрасен удар от далечна дистанция. Малко по-късно нападателят оформи своя хеттрик след втора отлично изпълнена дузпа. Джани Тума (85) отбеляза почетно попадение за Берое, а само две минути по-късно Ивелин Попов (87) се разписа след индивидуален пробив.

Мачът започна с много слаб и неточен удар на Сантиаго Годой. Ботев отговори секунди по-късно с далеч по-добър опит на Степонавичус, при който топката премина на сантиметри от гредата. В 18-ата минута Берое направи сериозен пропуск пред противниковата врата. Джорджи Говеа качи топката на главата на Вини Тирбулет, който беше изпуснат от обърканата защита на Ботев. Нападателят стреля с глава, но не успя да насочи удара си в очертанията на вратата. 

В 22-рата минута Балоянис изпълни корнер. Той центрира добре в наказателното поле, където Степонавичус бе оставен непокрит. Литовецът стреля с глава, но насочи удара си право в ръцете на вратаря на Берое. Четири минути по-късно Тирублет отново направи фрапантен пропуск. Слаба намеса на Даниел Кайзер позволи на нападателят на стреля към вратата от метър разстояние до голлинията. Вместо това Тирбулет шутира право във вратаря. 

В 33-ата минута Ботев получи правото да изпълни дузпа за нарушение на капитана Божидар Пенчев. Джеймс Ето'о подаде в наказателното поле, където Пенчев опита да изпревари Бароан, но вместо това подкоси нападателя и го събори. ВАР потвърди решението на главния съдия и така Бароан взе топката. Нападателят прати вратаря на гостите в грешния ъгъл и изведе "канарчетата" напред. 

След попадението Ботев можеше да удвои преднината си, но първо Акере се забави и беше изпреварен от защитник миг преди да стреля към вратата, а след това и Бароан се размина с топката при центриране от корнер. В заключителните минути на първото полувреме, както и в добавените три минути Берое натисна Ботев в неговата половина. Гредата спаси "канарчетата" след хубав шут на Сантиаго Годой, при който Кайзер нямаше какво да направи, но имаше късмет. 

Второто полувреме започна мечтано за Ботев. Пловдивчани удвоиха преднината си с прекрасен удар на Антоан Бароан от далечна дистанция. Той видя, че стражът на гостите Хуан Лунгарсо е излязъл леко напред и с прехвърлящ шут, в който имаше нужната сила, опъна мрежата на Берое.

В 64-а минута Хуан Лунгарсо игра с ръка извън наказателното поле, като това му донесе директен червен картон и остави отбора си с 10 човека.

В 70-а минута Енцо Ойос извърши нарушение, като игра с ръка и бе отсъдена дузпа, а Антоан Бароан отново бе зад топката, като пак бе безпогрешен и отбеляза за 3:0.

Пет минути преди края на редовното време Джани Политино получи добра топка на границата на наказателното поле, като веднага стреля, а Кайзер не се намеси добре и топката премина зад него.

Секунди след това Ботев веднага реагира, като Ивелин Попов овладя топката и напредна сам, като демонстрира страхотен дрибъл, навлезе в наказателното поле и отправи неспасяем удар, за да се озове в прегръдките на своите съотборници.

В 90-а минута Лъчезар Балтанов получи удобна топка и не се поколеба да стреля с първото докосване, но Ачинели реагира добре и изби в корнер. От последвалия ъглов удар В 91-а минута Балтанов отново бе готов да стреля, но Емануел Уме го изпревари и самият той го направи, но топката се отби от десния страничен стълб на Берое.