Сръбската волейболистка Сладжана Ерич бе депортирана от Русия, след като визата й изтече. Отговорност за това носи нейният отбор Протон (Саратов), с който тя подписа през декември. От ръководството "забравили" да удължат срока на престой на състезателката, играеща на поста централен блокировач. 

 

Освен това Ерич е получила и забрана за влизане в страната за пет години. Това съобщи пред руските медии консулът на Сърбия в Русия Милан Живкович. 

Случката с дата 27 януари се е развила на летище "Шереметиево" в Москва, където 35-годишната сръбкиня е била със съотборничките си. Отборът е чакал полет до Челябинск с прекачване през Москва. Там Ерич е трябвало да изиграе деветия си мач за новия клуб. Вместо това тя е била задържана от полицията за три дни и е стартирал процес по бързата процедура. 

Очаква се волейболистката да обжалва решението, тъй като не е знаела за нередностите и е разчитала изцяло на ръководството на клуба. 

Любопитното е, че от Протон опитаха да покрият случая, с оправданието, че "информацията не е за пред обществото", а старши треньорът Юрий Маричев подаде оставка същия ден.

BGvolleyball.com