Световният №1 Новак Джокович е планирал да участва в 8 турнира през първата половина на новия сезон, стана ясно от публикуваната на официалния сайт на сърбина програма. Джокович ще започне 2019 година на турнира от категорията ATP 250 в Доха (Катар). Състезанието, в което Ноле е двукратен шампион (2016, 2017), започва всъщност на 31 декември 2018.

Лидерът в световната ранглиста и носител на 14 титли от "Големия шлем" няма да играе на друг турнир преди началото на Откритото първенство на Австралия. Състезанието от "Големия шлем" в Мелбърн започва на 14 януари.

След края на Australian Open Джокович е планирал участие на мартенските "Мастърс"-и в Индиън Уелс и Маями. По време на сезона на клей 31-годишният сърбин ще играе на други две състезания от категорията "Мастърс 1000" - в Мадрид и Рим. В испанската и италианската столици той ще се подготвя за участието си на "Ролан Гарос". След края на надпреварата от "Големия шлем" в Париж Ноле не е заявил турнири на трева преди започващия на 1 юли "Уимбълдън".
Трябва да добавим, че балканецът ще играе и на демонстративния турнир в Абу Даби между 27 и 29 декември 2018 година.
Разбира се, това е предварителна програма и съвсем не е изключено Джокович да внесе корекции в нея и евентуално да прибави нови турнири в графика си. При евентуално ранно отпадане на Australian Open, вариант за него е и да се включи с "уайлд кард" на турнира "София Оупън" в зала "Арена Армеец" през февруари.