Единственият българин, играл за мъжкия отбор на Реал Мадрид, Филип Виденов, става лице на турнира Sofia Vivacom Cup 2019. Бившият национал, който в последно време се занимава най-вече с детско-юношеската школа на Дунав Русе, ще подкрепи поредната инициатива за подрастващи.

@@@


Виденов не пропуска възможност да застане зад проекти, свързани с млади баскетболисти в страната. Турнирът Sofia Vivacom Cup 2019 ще се проведе от 22 до 24 март в зала "Универсиада" и е организиран от БУБА Баскетбол. В него участват отборите U16 на домакините от БУБА, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и сръбски сборен отбор.

@@@


Освен за Реал Мадрид през 2006 година, Виденов е играл и за Цървена звезда и ФМП Железник, което го прави най-добрият възможен посланик на надпреварата.

@@@


Виденов, заедно с организаторите на турнира, ще участва в пресконференция, за да представят юношеското състезание, на 21 март, четвъртък, от 11:00 часа. Мястото е инфо центъра на "София - европейска столица на спорта", който се намира срещу Румънското посолство.