Григор Димитров отново е на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия. Българинът изигра отличен мач и се справи в три сета с италианеца Томас Фабиано, а за място на четвъртфиналите ще спори с Франсис Тиафо от САЩ.

Днес Григор взимаше правилните решения и бе решителен във важните моменти. Той изтъкна, че е доволен именно от това в днешния двубой. "Това е целта. Особено когато се изправяш срещу играчи, срещу които не си играл въобще. С него мисля, че играхме преди много години, като юноши. Това прави разликата, тези моменти. Когато е 30:30, 40:40, когато имаш един брейк пойнт в сета, да го вземеш. С това се гордея от днешния мач.

Играх добре, но на моменти не си заслужаваше да се впускам в излишни разигравания и да се опитвам нещо повече да правя. Преценявах добре кога да натисна повече, кога да атакувам повече, кога да се защитавам, кога беше важно просто да влезна в разиграване", коментира Димитров пред Sportal.bg.

Григор обясни и защо играе с превръзка на дясното рамо: "От няколко седмици гледаме да поддържаме рамото. Много тенис изиграх. Гледаме да сме подготвени максимално. Погледът ни е насочен към общата картина. Надяваме се, че ще продължим по-нататък и се опитваме да пазим рамото. Предпазна мярка е."

No turning back. pic.twitter.com/xg4c5y1tAI

— Grigor Dimitrov (@GrigorDimitrov) January 18, 2019

Полуфиналистът в Мелбърн от 2017 г. за пореден път бе възхитен от подкрепата, която получи от трибуните. "Просто уникално. Това е една от най-феноменалните агитки, които някога съм виждал. С български знамена. Навсякъде има знамена, но тук беше... от двете страни днес. Аз наистина се чувствам много добре. Все едно съм си вкъщи", сподели той.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Мелбърн