Волейболният отбор на Хебър (Пазарджик) се класира за полуфиналите на турнира за Купата на България при мъжете. Момчетата на треньора Атанас Петров се наложиха над Марек Юнион Ивкони (Дупница) с 3:0 (30:28, 25:23, 25:13) в третия мач от 1/4-финалите на финалния турнир, на който са домакини, игран тази вечер в пълната зала "Васил Левски".

Така "тигрите" от Пазарджик се класираха за полуфиналите за Купата утре. Техен съперник ще бъде победителят от последната 1/4-финална среща между Монтана и Левски по-късно тази вечер. Полуфиналът е утре (12 януари) от 18,30 часа, а преди това от 15,30 часа ще бъде първия полуфинален двубой между Добруджа 07 (Добрич) и настоящия носител на трофея Нефтохимик 2010 (Бургас).

Двата тима стартираха равностойно в първия гейм на срещата. Волейболистите на Хебър повеждаха на няколко пъти, но Марек оказа сериозна съпротива и остана в играта. Положението на полето ставаше все по-напечено. Драмата бе до краен предел, като борбата и битката беше за всяка точка. В крайна сметка Хебър измъкна драматично гейма с 30:28 при 6-а си възможност.

Във втората част дупничани тръгнаха силно и успяха да удържат темпото. "Тигрите" от Хебър се доближаваха съперниците си, но те съумяваха да увеличават преднината си. В игра влезе и новото попълнение на домакините Александър Симеонов. Пазарджиклии стопиха изоставането си до 16:17, но атака на Ив Мутабази от Марек отново добави интрига. В следващите минути двата тима се догонваха и в крайна сметка резултатът бе изравнен при 19:19. Волейболистите на Марек не останаха безучастни и отново поведоха с две точки при 21:19. Момчетата на Атанас Петров отвърнаха на удара, давайки сериозен отпор и след два аса на Стойко Ненчев поведоха за първи път в частта при 22:21. Така Хебър пречупиха дупничани и поведоха с 2:0 след 25:23.

В третия гейм домакините от Хебър бяха непоколебими и не позволиха изненади. Тигрите" показаха най-категоричната си игра от началото на мача и благодарение на страхотния си сервис извоюваха стабилна преднина, а с това и чистата победа след 25:13 и 3:0.

ХЕБЪР (ПАЗАРДЖИК) - МАРЕК ЮНИОН ИВКОНИ (ДУПНИЦА) 3:0 (30:28, 25:23, 25:13)
ХЕБЪР: Стойко Ненчев, Иван Станев, Брадли Гънтър, Венцислав Рагин, Мартин Симеонов, Александар Ляфтов - Петър Каракашев-либеро
Старши треньор: АТАНАС ПЕТРОВ
МАРЕК: Стефан Георгиев, Ив Мутабази, Ангел Велков, Светослав Иванов, Борислав Апостолов, Павел Душков - Георги Михайлов-либеро
Старши треньор: ВИКТОР КАРАГЬОЗОВ.

Снимки: ВЛАДИМИР ИВАНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от 1/4-финал №3 ХЕБЪР - МАРЕК 3:0 - ТУК!!!