Хиляди фенове на Ботев се събраха пред площад Съединение, където започна техният протест, а Бойчо Попов от Сдружение Ботев държа реч. 

Протестът на феновете на Ботев започна: Колежа или смърт! ВИДЕО+СНИМКИ

"Днес всички ние сме се събрали тук, за да защитим една наша мечта, за да защитим Колежа. След малко всички ние ще тръгнем на поход до общината, за да кажем символично на тези, които трябва да ни представляват там, че повече така не може! 10 години лъжи и унижения, 10 години обещания от избори на избори. Е, сега идват нови избори и може отново да се опитат да ни замажат очите с поредните обещания. Ще позволим ли това? НЕЕЕЕЕ! Искаме си Колежа, искаме цялостна завършена козирка, без това да е свързано с каквато и да е етапност и без значение от желанията на кликата да отклони средства за видео наблюдение, осветление, пожароизвестяване, озвучаване и оповестяване към „правилните“ фирми на завишени цени! Няма да позволим това", заяви Попов, цитиран от Тrafficnews.

Феновете на Ботев разпънаха транспаранти "Колежа или смърт", "100% Колежа" и "99% Зико гърмиш"! Привържениците бяха приготвили и банкноти, наподобяващи евро, с надпис "100% Колежа", които хвърлиха пред Общината.

Бултрасите се отправиха от бул. "Шести септември" към бул. Цар "Борис III Обединител". В тунела феновете пуснаха димки и скандираха: Искаме си Колежа.

Шествието приключи пред Общината, където имаше сериозно полицейска присъствие и направени заграждения.

Там реч държа Николай Илиев - член на Сдружение Ботев.

"Изминаха  точно малко повече от девет мъчителни години, през които не сме в нашия дом! Девет мъчителни години, които поставиха любовта ни към Ботев и вярата ни в бъдещето на любимия ни клуб пред едно от най-сериозни изпитания в историята му, защото без стадион клубът ни би бил обречен! Девет мъчителни  години, през които се наслушахме на купища най-различни обещания и на  откровени лъжи! Девет мъчителни години, които ни принудиха да поведем борба, за да имаме отново своя дом! Борба, която трябва да водим за да имаме хубав и модерен стадион, на който да водим децата си и на който искрата на ботевизма да разпалва и поддържа страстта на хиляди от нас! Нека си припомним основните факти от тези девет мъчителни години, през които надеждите и мечтите ни за хубави модерен стадион се превърнаха в тежка битка, в която трябва ежедневно да се борим и да отстояваме нашите искания", заяви Илиев. 

Той припомни цялата сага около стадиона, спомена и за каузите, които феновете организираха за събиране на средства за стадиона, както и за останалите протести, в които бултрасите призоваха да се завърнат на клубния си стадион.