Бившият вече защитник на Ботев Кристиан Димитров бе официално представен като нов футболист на хърватския гранд Хайдук Сплит. След като успешно премина медицински прегледи, той подписа договор за 3.5 години, до лятото на 2023 година. Трансферната сума, която Ботев ще получи, е в размер на 500 000 евро и ще бъде изплатена на три транша.

Радвам се, че идвам в клуб, който има големи амбиции. Хайдук е известен в България, тук неотдавна игра Георги Терзиев, Красимир Балъков е бил треньор, по-рано и Иван Вуцов. Наясно съм с авторитета на клуба и отговорността, която поемам, заяви Кристиан Димитров пред официалния сайт на Хайдук.

Димитров се сбогува с феновете на Ботев в емоционален пост: 

Животът ежедневно ни поднася изпитания и предизвикателства, които ни позволяват след време да си дадем равносметка до къде сме стигнали, от къде сме минали, кога сме започнали и струвало ли си е всичко. Ботев ме създаде, Ботев ме изгради, Ботев ме научи да вярвам в силата си, да не се предавам и да гоня мечтите си! Сега си тръгвам, точно заради това, мечтаейки и искайки да бъда, опитвайки да бъда, по - добър и по - успешен!

Обичам футбола, а Ботев бе, е и ще бъде моето семейство, моя дом! Дом, който ме възпита и показа, че футбола е нещо повече от игра, футбола е любов, отношение и начин на живот! Благодаря за професионализма на всички, с които съм работил - ръководство, треньори и колеги! Благодаря и на вярната ни публика, с която заедно празнувахме и страдахме! Изживях незабравими моменти, доживотно запечатани в съзнанието ми!

Давах всичко от себе за Ботев,оставих душата си в отбора. Затова и си тръгвам спокоен.
Днес тръгвам, но никога не ще забравя кой съм и от къде съм ....

Благодаря ти Ботев Пловдив!