Хуан Карлос Наваро даде обширно интервю за Mundo Deportivo в навечерието на церемонията по оттеглянето на №11 на Барселона, като в думите на иконата на “блаугранас” се усеща лека горчивина заради начина, по който приключи кариерата си миналото лято. В момента най-добрият реализатор в историята на Евролигата работи за родния си клуб, като няма конкретна длъжност, но помага при работата с подрастващите и се учи отблизо на процесите в управлението на клуба.

“Сега се чувствам много добре. Първите няколко месеца бяха тежки. Начинът, по който си тръгнах, определено не беше идеален. Вече съм казвал, че ми се искаше клубът да се бе отнесъл различно. Заявявал съм, че можех да продължа още година и можех да помогна още. Но съм положително настроен и гледам напред към всички начини, по които мога да съм полезен на Барселона”, казва Наваро сега.

A Euroleague Basketball Legend!

Tonight, celebrate the retirement of the famous @FCBbasket number 11 jersey!

Juan Carlos Navarro pic.twitter.com/oh5B73k6so

— EuroLeague (@EuroLeague) March 1, 2019

“Отборът върви добре. Отказването е най-трудното нещо за всеки баскетболист, но това е реалността и няма какво да се прави, освен да продължиш напред”, добавя “Ла Бомба”.