Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков заяви след равенството (2:2) на България и Унгария, че ексцесиите, които избухнаха преди двубоя, не са предизвикани от футболния съюз.

“Аз съм тук пред вас. Не знам кой какво е казал. Моите уважения. И аз съм бил кмет, всеки гледа да са му чисти ръцете", каза Лечков по повод изказване на кмета на София Васил Терзиев, след което продължи: 

"Досега бях с хората от УЕФА. Благодариха и казаха, че това е правилно решение. Това за мен не е нормална обстановка, не сме я предизвикали ние. В момента играе националния отбор, а не Лечков или Михайлов. Добре, колко фенове бяха. 500. Ако искате да говорим сериозни неща - оставам, ако не - тръгвам”, заяви Лечков, цитиран от Спортал.

Припомняме, че общо 19 сигнала за пострадали са получени за протеста пред Националния стадион преди мача България - Унгария, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в София. Някои от пострадалите са прегледани на място от екипи на Спешната помощ.

България не успя да надвие Унгария, автогол срази националите

Към момента има приет един пострадал в болница „Царица Йоана – ИСУЛ“, който е напръскан със спрей. Един от ранените е приет във Военномедицинска академия с травма на главата. Други двама пострадали са приети в болница „Св. Анна“ – един със счурени костици на носа, и един с травма на главата, съобщиха от лечебното заведение. 

Задържани са мъжете, подпалили бус на МВР! Расте броят на пострадалите