Отборът на Левски Лукойл загуби при визитата си на Академик Бултекс 99 (Пловдив) със 77:87 (23:19; 18:24; 19:20; 17:24) във втория сблъсък от полуфиналната серия в турнира за Купата на България, но въпреки това, шампионите си осигуриха място на финала, след като в първата среща си подсигуриха преднина от 18 точки.

Божидар Аврамов беше най-резултатен за столичани – 20 точки, а Христо Захариев и Патрик Рембърт добавиха съответно по 17 и 14 точки.

Младен Виткович отбеляза 19 точки за пловдивчани, а Трой Франклин и Васил Бачев добавиха съответно по 17 и 15 точки.

Първото полувреме премина на приливи и отливи и за двата отбора, като на няколко пъти пловдивчани успяваха да отворят преднина от 8-9 точки, след което позволяваха на съперника да се върна в мача.

Все пак, на почивката пловдивските „студенти“ имаха минималена аванс от две точки – 43:41, акто през второто полувреме домакините натиснаха сериозно в опит да поднесат голямата изненада.

2:25 минути преди последния съдийски сигнал чудото за Академик Бултекс 99 изглеждаше възможно, след като Секулов вкара за 85:70 и пловдивчани се нуждаеха само от още три точки, за да заличат пасива си от първия двубой, но в оставащото време баскетболистите на Левски Лукойл затегнаха защитата и успяха да намалят изоставането си, с което си гарантираха и класиране на финал в турнира за Купата на България.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ