Локомотив (Пд) и ЦСКА 1948 не се победиха, завършвайки 1:1 в мач от 30-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадиона на "черно-белите" в пловдивския парк "Лаута".

Още във втората минута бившият футболист на "смърфовете" Бирсент Карагарен можеше да вкара гол за софиянци, но пропусна. Гостите заиграха по-уверено и в 24-ата минута бяха близо до гол, но Талис уцели гредата. Две минути  по-късно Хорсе Сегура от домакините стреля опасно с глава, но топката излезе в аут. В 32-ата минута Бирсент Карагарен преодоля вратаря на съперника Кристиан Томов, но Тодор Павлов изби топката от краката му на метри пред голлинията.

Локомотивци заиграха по-силно след почивката и в 46-ата минута Оливер Кандем пропусна от удобна позиция. Две минути по-късно Кристиан Томов изби коженото кълбо след удар на Бирсент Карагарен от чиста позиция. "Черно-белите" поведоха в резултата с гол на Тодор Павлов, който се разписа за 1:0 с мощен шут след пас на Димитър Илиев. Две минути по-късно Мичи Нтело можеше да вкара второ попадение за "железничарите", но уцели гредата. В 59-ата минута Бирсент Карагарен изпревари Хорхе Сегура и изравни за 1:1.  Той не се зарадва, че е вкарал гол във вратата на бившия си тим и "черно-белите" фенове го аплодираха. Три минути по-късно Хорхе Сегура пропусна да се разпише от удобна позиция.

Пловдивчани бяха близо до втори гол във вратата на гостите в 86-ата минута, когато след разбъркване в наказателното им поле Тодор Павлов стреля, но бранителите на съперника изчистиха топката.

С равенството на "Лаута" гостите от Бистрица няма да играят в топ 6 през втората фаза от първенството, въпреки че през миналия сезон бяха трети в крайното класиране. Шансът им да вземат отново квота за Европа минава през участие в бараж, ако задържат 7-ото място в крайното класиране.

Абсолютният новак Крумовград пък ще играе в първата шестица още в дебютния си сезон в елита.