Локомотив Пловдив надделя над Черно море с 2:1 на „Лаута“ и приближи опонента си на само точка при оставащ един кръг до края на първенството.

Всички голове в срещата между петия и шестия във временното класиране паднаха през втората част на мача.

В деветата минута удар на Мазир Сула профуча над напречната греда. Локо отвърна с шут на Дион - също неточен. 

Велислав Василев бе намерен на скорост в наказателното поле на домакините и опита подаване, но Трупе пресече в най-ключовия миг. В 18-ата минута жпит за изненадващ изстрел направи и Василев, но Хоркаш се намеси добре.

След точно половин час игра Хорхе Сегура се извиси над всички и с глава засече центриране на Джовани, но не успя да отклони топката, така че тя да влети в мрежата на Георгиев. 

Шест минути преди края на частта бързо изпълнение на фал намери Едгар Пашеко зад отбраната на Локомотив. Крилото обаче си затвори ъгъла за стрелба и прати топката в аут. В последните секунди Цветомир Панове се отчете с важна намеса в отбрана, пресичайки пас на Джовани при контраатака на "черно-белите".

Второто полувреме започна с положение за Черно море. В 49-ата минута Стефан Велев засече топката с глава след центриране от корнер на Велислав Василев. Ударът на полузащитника прелетя над вратата. Локомотив отговори веднага с удар в аут на Джовани. Бразилецът получи топката от Димитър Илиев и на скорост се справи в двама защитници на гостите. Техничният изстрел на Джовани не намери очертанията на вратата. 

В 52-рата минута Локомотив поведе чрез капитана си Димитър Илиев. С огромна заслуга за попадението се отчете влезлият на почивката юноша Петър Андреев. Младокът проби по левия фланг, след което центрира остро по земя към втора греда, където Димитър Илиев нямаше как да сбърка. 

Черно море изравни в 76-ата минута, а в голмайстор за тима се превърна резервата Мишаел Алвес. Живко Атанасов върна обречено центриране от самата голлиния, а в наказателното поле Мишаел засече с глава за 1:1.

В 85-ата минута Димитър Илиев за втори път поиска дузпа за нарушение срещу него в наказателното поле. Този път ВАР се намеси и привика главния съдия да прегледа ситуацията, като ясно се видя, че Виктор Попов препъва капитана на Локомотив. Зад топката застана Джовани, който стреля технично в долния ляв ъгъл на вратаря, а стражът Георги Георгиев не помръдна.