Локомотив (Пловдив) надигра тотално Левски с 2:0 в първия полуфинал за Купата на България на "Лаута" и си осигури огромно предимство преди реванша. Димитър Илиев даде аванс на своите в 23-ата минута, а Бирсент Карагарен удвои в 45-ата минута.

"Смърфовете" започнаха по-силно срещата в първите минути и владееше инициативата. Все пак първата по-сериозна опасност пред двете врати бе към тази на пловдивчани. Тогава Алар центрира от корнер на близката греда, а бранителят Янис Каргас отигра с глава, но топката профуча над напречната греда на Луков.

Постепенно „черно-белите” започнаха да контролират изцяло срещата, а в 23-ата минута Янис Каргас сгреши фатално.Кълбото попадна в Масоеро, който моментално изведе Митко Илиев. Най-добрият футболист на България за 2019 година беше изпуснат от Найденов и Райнов и с изстрел от 16 метра даде аванс на Локомотив.

Играчите на  Бруно Акрапович продължиха да контролират събитията на терена и след първия си гол. Бранителят на Левски Холмар Ейолфсон пък рискува да беше изгонен след 40 минути игра, след като направи фаул за жълт картон в 39-ата, а миг по-късно последва и ново нарушение. 

В последната минута на първата част "смърфовете" създадоха майсторска атака, която завърши с втори гол за Локомотив. Томашевич отлично пое топката с пета в наказателното поле, Миятович допусна нова грешка, като напусна вратата си, хърватинът обаче центрира и намери връхлитащия Карагарен, който без проблем удвои за радост на няколко хиляди по трибуните.

Втората част започна с нова опасност пред вратата на Левски.

Времето минаваше, а "сините" нямаха идея как да задържат по-дълго време топката и да затруднят Луков. Станислав Костов влезе на мястото на Алар в 58-ата минута.

Райнов удари лошо Луков при центриране от корнер, като се наложи лекарският екип на локомотивци да влиза на терена и да превързва главата на стража.

В 68-та минута сините пропуснаха добра възможност да намалят резултата. Станислав Костов бе изведен отляво на отлична позиция, но стреля слабо, право в ръцете на излезлия неразчетено вратар Луков.

Последните минути на срещата не се запомниха с опасни предложения пред вратите. Бзидейната игра на "сините" в атака не доведе до промяна на резултата и така "черно-белите" се доближиха максимално до финала още преди реванша.