Локомотив (Пловдив) победи Словачко с 1:0 в среща от втория квалификационен кръг на Лигата на Конференциите и се прближи до следващата фаза на турнира. Единственото попадение в мача бе дело на Петър Витанов минута преди края.

Началните минути на мача започнаха с опити на двата отбора за атаки към противниковата врата, които обаче не доведоха до успех. Така в 13-ата минута Олексей Биков първи се нае с това да стреля. Топката обаче прелетя високо над вратата. Словачко отговори с тъч в английски стил само две минути по-късно, след който имаше сериозно напрежение пред Илко Пиргов. Хавлик засече с глава, но стражът на Локомотив внимаваше, а след това и защитата се справи, изчиствайки топката напред. 

В 22-ата минута Лукас Салинас осъществи добър пробив и достигна до дъгата на наказателното поле. Оттам той стреля, но твърде слабо и по земя, което улесни стража Нгуен. Пет минути по-късно топката беше отнета от Лукас Салинас в центъра. Последва подаване към Сисилия, а той на свой ред си отвори коридор за стрелба. Шутът му обаче беше много слаб и попадна право в Илко Пиргов.

Най-чистото положение до момента в мача бе на сметката на гостите от Чехия. Навратил беше изведен в коридор зад гърба на защитата и излезе очи в очи с Илко Пиргов. Опитният вратар на Локомотив запази самообладание, излезе леко напред и блокира удара на нападателя. 

Локомотив отговори веднага с удар с глава на Георги Минчев, който обаче не беше опасен и Нгуен улови топката в ръце. В 40-ата минута Калабишка намери чудесно топката след центриране от десния фланг към левия. Той шутира мощно и за радост на Пиргов изстрелът му премина покрай гредата. 

Втората част стартира с нов отличен шанс за "смърфовете". Димитър Илиев взаимодейства чудесно с Конър Руан, който подаде към Георги Минчев, чийто удар обаче премина на косъм от вратата на Нгуен. 

Малко след час игра Локо организира нова добра атака отляво. Руан можеше да пусне топката към непокрития Георги Минчев, но избра да завършва сам от малък ъгъл и стражът на Словачко отрази и изби в корнер. 

В 75-ата минута главният съдия на срещата - французинът Карим Абед, се контузи и бе принудително заменен от четвъртия рефер - Ваталие. 

Минута преди края на редовното време Локомотив успя да отбележи. Георги Минчев нанесе удар, който беше блокиран от защитник. Топката обаче попадна на левия крак на Петър Витанов, който с истински снаряд опъна мрежата на вратата зад Нгуен.

До края пловдивчани успяха да запазят аванса си и ще имат предимство преди реванша в Чехия.