Старши треньорът на Берое Любомир Минчев беше доста критичен след победата над Черно море Тича с 82:65. Той не хареса най-вече липсата на концентрация в определени моменти.

"Допуснахме доста грешки, особено в третата четвърт се отпуснахме, което даде възможност на Черно море да ни вкара кошове на контра атаки. Всички контузени играчи се възстановиха, но сега идва прекъсване за националния отбор, което пак ще наруши тренировъчния ни процес. Въпросът е след това всички да са здрави и да разчитаме на тях. Трима играчи от Берое ще бъдат част от националния отбор. Това са Александър Янев, Станислав Ваклинов и Николай Стоянов. Не е никак приятно, че Дий Бост и Александър Везенков няма да вземат участие в мачовете с Босна и Франция, но това е ситуацията в момента. Не вярвам да се промени ситуацията. Аз лично имам съмнения, че ще ги пуснат отборите им", сподели Минчев.

Наставникът на варненци Галин Стоянов пък призна превъзходството на съперника: "Берое е един много силен отбор с перфектен треньор в много отношения. Истината е, че за първи път през сезона в около 70% от мача играхме истински баскетбол. Все още допускаме детски грешки, но и като нападение, и като защита играхме доста по-адекватно в сравнение с другите ни мачове. Днес имахме 23 асистенции, докато през сезона до момента имахме 12 средно на мач. За съжаление направихме 24 грешки, от които Берое вкараха 25 точки. В последните 6-7 минути дори си позволих да играем само с юноши старша възраст, което в крайна сметка е и идеята на целия ни проект. В Берое има няколко водещи играчи, излезли от Варна, така че ние продължаваме с идеята да развиваме младите таланти, които да станат силни баскетболисти. Трябва да има такива места в България, за да има бъдеще баскетболът у нас. В един кратък момент от мача се доближихме толкова близо в резултата, че си помислих, че е възможно чудо, но отбор като Берое трябва да губи от доста по-класни отбори, не от нас".