"София Оупън" 2019 стартира. Днес от 12:00 часа започнаха мачовете от квалификациите на турнира, провеждащ се в "Арена Армеец". Още в първия ден на тазгодишното състезание, ще видим в действие родните тенисисти Габриел Донев и Александър Лазаров. Донев и Лазаров имат изключително трудни съперници, дали нашите ще се поздравят със сериозни подвизи на корта, предстои да разберем...

Програмата за първия ден на "София Оупън" 2019:

Централен корт, начало в 12.00

Яник Маден (Гер) – Даниел Химено-Травер (Исп) - 7:5,  (играе се)

Стефано Травалия (Ита) – Джеймс Уорд (Вбр)

Сергей Стаховски (Укр) – Габриел Донев (Бъл)

Лукаш Лацко (Слвк) – Александър Лазаров (Бъл)

Корт 1, начало в 12.00

Франко Шкугор (Хър) – Салваторе Карузо (Ит) - 7:6 (3), (играе се)

Андреа Арнаболди (Ит) – Егор Герасимов (Блр)

Даниел Брандс (Гер) – Камил Майхжак (Пол)

Рудолф Молекер (Гер) – Лука Вани (Ит)

Шампионите на сингъл и на двойки ще станат ясни следващата неделя (10 февруари). Заявени за участие в надпреварата са куп звезди - сред които Стан Вавринка, Хачанов, Циципас, Медведев, Баутиста Агут, Басиашвили, Вердаско, Монфис и прочие. Победителят и финалистът от миналогодишното издание на турнира - Мирза Башич (Босна и Херцеговина) и Мариус Копил (Румъния) също са в София. Двама българи - Димитър Кузманов и Адриан Андреев пък са заявени в основната схема на състезанието.

Ето и ексклузивни фотоси от откриващата среща на Централния корт на турнира, в която се противопоставят Яник Маден (Гер) и Даниел Химено-Травер (Исп):