Легендарният американски боксьор и световен шампион в тежка категория Майк Тайсън, след като се оттегли от спорта, реши да се насочи към много по-спокоен и печеливш бизнес, като отвори компания за канабис Tyson 2.0 през 2021 г. като част от партньорство с медицинската компания Columbia Care. 

Според Mirror, спортистът, който цял живот е пушил трева, въвежда нов продукт - канабис за борба с еректилната дисфункция. Този проблем засяга 52% от мъжете, поради което марката на Tyson и Ric Flair Drip, линията канабис на Flair, обявиха, че обединяват усилията си в нова компания майка, наречена Carma Holdings LLC. ("Карма").

Лице на новия продукт ще бъде известният кечист Рик Флеър, който също като Майк обича да пуши. В интервю за Busted Open Radio Флеър призна, че е имал малко познания за възможните медицински ползи от канабиса, но обясни вълнението си от новата си роля.

„Що се отнася до ходенето, изнасянето на лекции и говоренето за това, не. Не съм толкова осведомен. Има много да научите за канабиса. Ще има канабис за еректилна дисфункция и познайте кой ще бъде лицето на това? Уау! " – каза спортистът.

Борецът Рик Флеър в младостта си

Към днешна дата учените не са открили връзка между пушенето на канабис и лечението на импотентност, но е възможно да говорим за канабидиол (CBD), едно от химическите съединения в марихуаната. Говори се, че подобрява настроението и съня, а също така се твърди, че помага за стимулиране на притока на кръв, когато се използва като смазващо масло. Но, както при канабиса, все още няма преки доказателства, че CBD действа върху еректилната дисфункция.

За първи път Майк Тайсън обяви желанието си сериозно да се занимава с производство на канабис през 2018 г., като в същото време отвори ферма за марихуана, наричайки я „Ранчото на Тайсън“. Откриването протече с патос, присъства дори самият губернатор на Калифорния.

В мемоарите си боксьорът призна, че е пушил канабис преди наистина важни битки.

Тайсън не е единствената знаменитост, пуснала линия за канабис. През 2016 г. семейството на легендарния музикант Боб Марли също започва да произвежда канабис под марката Marley Natural. През 2019 г. актьорът и комик Сет Роген основа своята компания за канабис Houseplant, а рапърът и съпругът на Бионсе Джей Зи направи същото през 2020 г., създавайки линията марихуана Monogram през 2020 г.

Превод: GlasNews