Американският национал Матю Андерсън е пред договор с италианския гранд Азимут Лео Шус (Модена). Според La Gazzetta dello Sport вече е подписан двугодишен договор. Volleyball.it съобщава, че сделката още не оформена, но има предварително споразумение между Матю Андерсън и Модена.
Това обаче вече са детайло. Факт е, че американецът, който 7 години игра за Зенит (Казан), ще напусне руския гранд.

Новината за евентуалния трансфер се появи още преди месец. 

Настоящият тим на Андерсън - Зенит (Казан) е наясно с преговорите и с волята на състезателя, а в Русия вече усилено обсъждат кой би могъл да е заместникът му. Спрягат се имената на волейболистите на Факел (Новий Уренгой) Егор Клюка и Дмитрий Волков.

В Модена 31-годишният американски национал ще играе редом със сънародниците си Мика Кристенсън и Максуел Холт. В Зенит Андерсън играеше предимно като посрещач, но сега най-вероятно ще иска да играе като диагонал, постът на който се изявява в националния отбор на САЩ.

Тук обаче изниква нов голям въпрос:
 

На каква позиция ще продължи да играе звездата Иван Зайцев? Той има договор с клуба за още един сезон и премина в Модена преди началото на сезона с ясната цел да играе като диагонал, а не като посрещач, както в Перуджа.