През 2007 г. младият Лионел Меси позира за снимки с бебе в съблекалнята на Камп Ноу в Барселона за фотосесия в благотворителен календар. Меси, тогава е  на 20, вече има името на перспективен играч, което предвещава това, че  се превърна в безспорно един от най-великите за всички времена.

Но фотографът, заснел кадъра, не знаел, че бебето също ще остави следа в международния футбол едва 17 години по-късно.

Меси къпеше Ламине Ямал - 16-годишният, който блесна Европейското първенство, пише BBC.

Голът му срещу Франция на полуфинала във вторник е побадението, за което ще се говори десетилетия. На 16 години и 362 дни ударът го направи и най-младият мъж, отбелязал гол в историята на турнира.

Отдавна забравената снимка на Меси и Ямал се появи отново, след като бащата на Ямал я публикува в Instagram миналата седмица с текст: „Началото на две легенди“.

Снимките са направени от Джоан Монфорт, която работи като фотограф на свободна практика за Асошиейтед прес.

Изстрелът се появи, след като Уницеф организира томбола в град Матаро, където живее семейството на Ламине, каза той.

„Те се записаха за томболата, за да се снимат на „Камп Ноу“ с играч на Барса. И спечелиха томболата“, каза г-н Монфор пред Асошиейтед прес.

Подобно на Меси, Ямал продължи да играе за Барселона, където стана най-младият титуляр и голмайстор на клуба, както и най-младият голмайстор в испанската лига.

Г-н Монфор каза, че едва когато снимката започна да се разпространява онлайн миналата седмица, той разбра, че бебето е Ямал.

Задачата не беше лесна, каза фотографът.

„Меси е доста интровертен човек, той е срамежлив“, каза той. "Той излизаше от съблекалнята и изведнъж се озова в друга съблекалня с пластмасова вана, пълна с вода и бебе в нея. Беше сложно. В началото дори не знаеше как да го държи", споделя той.


Снимки: UNICEF

Превод: GlasNews.bg