Президентът на БК Балкан Михаил Михайлов направи анализ на представянето на мъжкия отбор до момента. Той определи резултатите в НБЛ след втория етап като незадоволителни, но заяви, че вярва в отбора и смята, че може да се справи с поставената цел.

"Смятам, че резултатите във вътрешното първенство са меко казано незадоволителни. Ние не успяхме да спечелим срещу отборите, които са в топ 4 нито една победа, което няма как да ми харесва. Успешното представяне във ФИБА Къп, където наистина изиграхме добри мачове и показахме добри игри, контрастира рязко с показаното в НБЛ. Участието ни в европейския турнир не може да измества фокуса от нашите основни цели през сезона, а именно Купата и шампионската титла на страната.

В единия турнир отпаднахме, а имахме отлични предпоставки да продължим напред. Знаете как се разви първият мач в София с Левски Лукойл и знаете как изглеждахме във втория мач в Ботевград. За първенството след серия от изненадващи загуби на нашите опоненти в топ 4, ние посрещаме третото завъртане като трети в класирането. Можеше да бъдем и втори, но този шанс, който ни бе поднесен и от който ние не се възползвахме, може да ни тежи в края", каза Михайлов пред сайта на клуба.

"Целите ни бяха ясни и точни. Може да ни липсва нещо много голямо или нещо много малко, за да бъдем шампиони. Щом миналата година, в която доминирахме, не успяхме, значи тази година ще ни е още по-трудно. Аз пак ще повторя, нашите играчи имат огромен потенциал и смятам, че в един даден момент ще го покажат. Тук е основната роля на треньора - по какъв начин да извади този потенциал на всеки един на показ. Всеки един състезател да бъде наместен в отбора така, че да е възможно най-полезен. До момента има състезатели, които не показват това, което могат или по-скоро го показват епизодично. Аз вярвам в играчите и съм сигурен, че те могат да се справят и да покажат, че не са случайно попаднали в Балкан", добави Михайлов.

Той говори и за приходите за изминалата година на общинско предприятие "Балкан", към което спада и "Арена Ботевград". "Вчера представихме своя отчет за спортна зала "Арена Ботевград" и за цялото предприятие, стопанисващо спортните имоти. През 2016 при назначаването ми наследих задължения от 107 000 лева, а днес сме на плюс 193 000 лева. Дали сме се справили, аз не мога да кажа, нека хората преценят сами. Стараем се да работим и да съдействаме на клубовете в Ботевград. Ако всички зали и стадиони по различни видове спорт са пълни с деца, желаещи да тренират, значи всичко е наред . Специално за залата единственото, което и липсва, е един хубав хотел. Тогава нещата определено биха изглеждали по друг начин", каза още Михайлов.