Бившият селекционер на женския национален отбор по волейбол Марчело Абонданца бе обвинен в тормоз. Агентът на една от състезателките във водения от него Хемик (Полице) - 19-годишнатa Мартина Лукашик, изпратил до ръководството на клуба, а впоследствие и публикувал в мрежата писмо, в което съобщава за "случая".

Според думите на г-н Гжиб Абонданца е обиждал младата волейболистка по време на мача срещу Будовлани (Лодз), казва и, че целият щаб не си върши работата.

На проведена среща след оплакването Мартина Лукашик е отрекла твърденията на агента, заявявайки, че мениджърът е написал писмото без знанието й. Подобни ситуации се разглеждат като нарушаване на спортната етика и клубната политика и могат да бъдат причина за прекратяване на взаимоотношенията. Според волейболистката Гжиб е целял договорът да бъде прекратен и така да създаде проблеми в отбора.  

Абонданца сподели гледната си точка пред авторитетния сайт WorldofVolley. "Не се е случило нищо необикновено - давах указания на момичетата по време на мача. Когато Мартина дойде на пейката, аз говорех силно, опитах се да я мотивирам и тя започна да плаче. Това не ми се случва за първи път. След няколко минути тя се върна на терена, играейки по-добре и спечелихме срещата. В понеделник се видяхме, не е ставало въпрос за случилото се, проведохме видеоразбор. След това прочетох новините и разбрах за недоразумението, създадено от г-н Гжиб. Никога не съм я обиждал и тя го потвърди."