"Днес, 06.02.2020г., в изпълнение на Решение № 381, взето с Протокол № 21 от 28.12.2019 г. на Общински съвет – Пловдив, между Община Пловдив и „ПФК Ботев“ АД беше подписано споразумение за прекратяване по взаимно съгласие на Договор за предоставяне на концесия № 13ДГ342/13.03.2013г.", съобщиха от клуба,

На практика това означава, че стадион Христо Ботев вече отново е под управлението на община Пловдив. Както е известно премиерът Бойко Борисов изрази публично готовоност държавата да отдели средства за довършването на съоръжението, но за целта то трябваше да стане отново общинска собственост.

Развалянето на концесията на Колежа - законно! Общината спестила 5 млн. лева

Припомняме, че наскоро областният управител на Пловдив Дани Каназирева направи проверка по развалянето на концесията на стадион "Христо Ботев" по взаимно съгласие.

Проверката бе направена във връзка с публикации и сигнали за нарушен обществен интерес и нанесена вреда на община Пловдив в размер на 1 милион и 600 лева.

„Разбирам притесненията на привържениците и на двата клуба. Те изцяло се съвпадат и с моите. Не искам и няма да си позволя да изпадам във футболна реторика, искам единствено да не остават съмнения за нарушен обществен интерес, но ПРИ ТАКА ПОДПИСАН ДОГОВОР, единственият вариант в полза на Пловдив, е прекратяване му по взаимно съгласие,  в противен случай Пловдив и данъкоплатците щяха да бъдат ощетени с над 5 млн. лв. и блокиран стадион, заяви след проверката областният управител Дани Каназирева.