Носителя на титлата в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър ще се изправи срещу Доминик Бризийл на 18 март в зала “Барклис Сентър” в Бруклин, Ню Йорк. Важно е да се уточни, че битката ще се проведе в платформата на Showtime - Championship Boxing и няма да се разпространява чрез системата pay-per-view.

Face off: WBC Heavyweight Champion Deontay Wilder vs Dominic Breazeale pic.twitter.com/CrixuhNrmI

— Boxing Insider.com (@BoxingInsider) March 19, 2019

Уайлдър в последните седмици упорито бе “ухажван” от новия голям играч в излъчването на спортни събития - онлайн гигантa DAZN, който му предлагаше 100 милиона долара за няколко двубоя. Американецът обаче очевидно е отказал предложенията и остава верен на досегашния си партньор Showtime.

Deontay Wilder and Dominic Breazeale have history. pic.twitter.com/VdIKtFgqV2

— Michael Benson (@MichaelBensonn) March 19, 2019

Голямо разочарование за всички фенове е фактът, че Уайлдър ще се боксира с Бризийл, а няма да проведе моментален реванш с Тайсън Фюри, но виновникът в случая е британецът. Той наскоро изненадващо подписа с Top Rank, които имат отношения с ESPN, а това доведе до разрив в преговорите за тв правата с Showtime.

A very heated face-off between Deontay Wilder and Dominic Breazeale at today’s press conference to announce their fight. pic.twitter.com/JGauHdpCzy

— Michael Benson (@MichaelBensonn) March 19, 2019

Уайлдър ще се бие две седмици преди носителят на останалите три световни титли Антъни Джошуа да дебютира на американска земя срещу Джарел Милър в “Медисън Скуеър Гардън”.