Първият шампион за 2019 на най-голямата аматьорска лига в страната Интерактив тенис ще стане ясен в края на седмицата в спортен комплекс „Дема“. До полуфиналите при начинаещите в Първия вечерен турнир стигнаха Иван Бончев/Петър Илиев и Стамен Стаменов/Петър Жеков, а финалът ще се играе до неделя. При средно напредналите фаворитите преодоляха първите си съперници, а най-интересните срещи тепърва започват.

До края на седмицата предстоят четвъртфиналите, а победителят ще бъде излъчен до края на месеца. Вчера за дебютните си мачове за годината излязоха и напредналите от Първия вечерен турнир. За участие в надпреварата, категория ИТЛ 500, се записаха 64 аматьори, с което турнирът отбеляза рекорд по посещаемост със 164 състезатели. И в трите категории регистрациите бяха затворени предварително поради големия наплив, но желаещите да играят вече могат да се запишат за Втория вечерен турнир. Той ще се проведе в тенис клуб „18.82“, като начинаещите започват мачовете си на 28 януари.

От Интерактив тенис припомнят, че Вечерните турнири дават шанс на всички аматьори да повишат качеството на играта си, като се изправят срещу равностойни противници на разнообразна настилка. Форматът на мачовете е 2 от 3 сета - играят се два къси тайбрек сета до 4, а при трети сет победителят се определя с "шампионски тайбрек". Участниците се разпределят в схемата според своя рейтинг (интерактивен тенис номер), което гарантира оспорвани срещи и бърз напредък.

Повече подробности за Интерактив тенис и за турнирите на лигата можете да намерите тук.