118 издание на Дербито на Пловдив остана без победител! Двубоят завърши 0:0, а Ботев Пд определено могат да съжаляват повече за това. "Канарчетата" направиха няколко фрапантни пропуска, а гол Атоан Бароан след паузата бе отменен.

В 8-ата минута грешка при изнасянето на Локомотив можеше да бъде сериозно наказана от Янис Карабельов. Халфът обаче си поведе топката твърде силно. Локомотив отговори минута по-късно с удар на Георги Минчев с глава. Нападателят се извиси в наказателното поле след центриране от десния фланг. Ударът му с глава обаче прелетя над горната греда.

Красива хореография на Ботев Пд забави началото на дербито с Локо ВИДЕО

В 16-ата минута Ботев създаде поредна чудесна възможност, която Самуел Акере пропиля. Ивелин Попов пусна страхотен пас в коридор с външен фалц. В наказателното поле Акере беше изпуснат от защитата, но от близка дистанция стреля право в Хоркаш

Две минути по-късно, точно в 18-ата, феновете на Ботев започнаха да скандират срещу БФС с призив "Оставка". Десет минути по-късно Джеймс Ето'о влезе остро в наказателното поле, справяйки се с Бабакар Дион на левия тъч. Пасът на халфа не бе никак добър, но ситуацията беше голова.

„Канарчетата” продължиха да са по-активния тим и до края на почивката, но това не доведе до нова по-сериозна опасност.

Пирошоу "запали" Колежа в Пловдив

Втората част стартира с чисто положение пред вратата на Локомотив. Бароан получи топката в наказателното поле, освободи се и стреля, но не намери рамката на вратата.

Поредният пропуск за Ботев дойде в 72-ата минута. Акере пусна много хитър пас за Бароан, но нападателят не намери пазената от Хоркаш врата и прати топката до дясната греда.

В последните минути на двубоя "жълто-черните" повече търсеха гола, но то така и остана мираж.