Отборите на Реал Мадрид и Барселона ще играят на финала за Купата на краля по баскетбол в неделя. В събота двата отбора спечелиха полуфиналните си срещи и така осигуриха на любителите на баскетбола поредното "Ел Класико". В първата среща от програмата в събота Барселона се наложи над Тенерифе с 92:86.

Каталунците изглеждаха спечелили мача след първите три четвърти, тъй като имаха преднина от 20 точки при 72:52, но символичните гости от Тенерифе направиха финален щурм и бяха близо дори до пълния обрат. Най-резултатен за Барселона в мача с 14 точки бе Пау Рибас, докато за Тенерифе Тим Абромайтис завърши с 24.

В другия полуфинал Реал Мадрид се справи с Ховентут Бадалона с 93:81. Още от началото на мача домакините поеха контрол над случващото се на паркета и с изключение на един кратък период в началото на последната четвърт нямаха особени затруднения. Факундо Кампацо и Густаво Айон завършиха с по 16 точки за победителите, а за Ховентут Конър Морган завърши с 20 точки. Финалната среща между Реал и Барселона е тази вечер от 20:30 часа българско време.