Изключително сериозни ще бъдат мерките за сигурност за финала за Купата на България при мъжете. Лично президентът на родната федерация Георги Глушков е провел разговори с полицията в Панагюрище, за да не се стигне до евентуални ексцесии и сблъсъци между фенове на Левски и Берое.

Двата отбора се изправят един срещу друг в "Арена Асарел" тази събота от 19:30 часа в директна битка за трофея. За да бъде обезпечена тяхната сигурност, се очаква да има полиция, разположена в периметъра до залата, както и в самото съоръжение. Отделно от това ще бъде ангажирана и жандармерия, която ще чака в готовност в близост до залата, за да може да реагира при евентуална нужда.

"Залата е перфектна. Нямам притеснения относно сигурността там, защото тя е с отделни входове. Ще направим нужната организация, за да може феновете на Левски Лукойл и Берое изобщо да не се засичат. Не можем да си позволим да се стигне до сблъсъци и ексцесии. Да не забравяме и че срещата е в навечерието на най-големия ни празник 3 март, така че атмосферата трябва да е приповдигната, а не пак да коментираме след мача кой с кого се е сбил и кого е провокирал", коментира за "Тема Спорт" Георги Глушков.

"Тема Спорт"