Отборите на Славия  и Звездец (Горна Малина) се класираха за плейофите на второто ниво във волейболния шампионата при мъжете – Висшата лига. Двата тима заеха първите две места в редовния сезон на група А, като продължават напред във финалната четворка.

Тимът на Славия направи истински победен марш през втория полусезон, като реализира само победи и отвя съперниците, а с това спечели първото място в група А. В последния, 14-и кръг „белите“, водени от Северин Димитров победиха като домакини Ботев (Ихтиман) с 3:0 (25:18, 25:19, 25:14) и записаха единадесета победа в шампионата. Така с три загуби и 34 точки Славия спечели групата и продължава в спора за титлата.

В последния кръг с важен успех се поздрави и тимът на Звездец (Горна Малина), който победи като гост Тетевен Волей с 3:0 (27:25, 25:23, 29:27) в тежък и оспорван мач. Така волейболистите на Горна Малина приключиха сезона на втора позиция с 11 победи, три загуби и 32 точки и продължава на полуфинали в шампионата.

С победа в този кръг се поздрави и съставът на Ботев (Луковит) който надигра Град (Белоградчик) с 3:0 (26:24, 25:20, 25:14). С това представителите на Луковит също завършиха с 11 победи, три загуби, но с 29 точки приключват на трета позиция и остават извън плейофната фаза на първенството. Съставът на Белоградчик приключи на четвърта позиция в крайното касиране на групата с 24 точки.

С почетна победа завърши сезона и тимът на Сливнишки герой, който се наложи над Изгрев (Ябланица) с 3:0 гейма. С това волейболистите на Сливница завършиха на пета позиция в подреждането на групата с 21 точки. Шестото място е за Тетеве Волей, седми се нареди тимът на Ботев (Ихтиман), а на осмата последна позиция завърши съставът на Изгрев.

В плйофите на Висшата лига  се играе до две победи от три мача, като Славия и Звездец ще се изправят срещу първите два от група Б. Датите на срещите са 9, 13 и евентуално 17 март.


Всички резултати и крайно класиране в група А вижте тук.

BGvolleyball.com