Лидерът в Евролигата Фенербахче постигна 22-а победа в редовния сезон, след като се наложи над Барселона с 88:82. Баскетболистите на турския гранд имаха да наваксва пасив от 9 точки преди последната четвърт, но благодарение на силната игра на Костас Слукас сътвориха обрат и зарадваха старши треньора си Желко Обрадович.

“През второто полувреме направихме само 4 грешки и имаме 4 откраднати топки. Барса пък допусна 9 грешки, което се оказа решаващо. Бяхме агресивни и готови да преследваме победата до последно. Наистина съм горд от начина, по който обърнахме мача в последните 10 минути”, заяви сръбската легенда.

Мачът ще се запомни и с изгонването на наставника на Барселона Светислав Пешич. Той оспори съдийско решение, набързо получи две техниески нарушения и беше пратен в съблекалните от рефера Луиджи Ламоника още в първата минута на срещата.

Яка Блажич изигра силен мач и вкара 15 точки, а след третата каталунците водеха с 61:52. Тогава Слукас взе нещата в свои ръце и наниза 12 от 22-те си точки в последните 10 минути. Гръцкият национал беше точен и при петте си стрелби от далечна дистанция. “Фенерите” стреляха рекордните в Евролигата 38 пъти за три точки и реализираха 17 от опитите си.

Анте Томич записа 12 точки и 5 борби за Барселона, а Крис Сингълтън се отчете с 12 точки, но испанският клуб остана на 6-о място в класирането с актив от 15 победи и 11 загуби.

В другите мачове снощи Баскония разгроми Будучност с 82:62, а Панатинайкос надви ЦСКА (Москва) със 78:77 като гост. Гърците триумфираха след тройка със сирената на Ник Калатес и запазиха шансове да се класират за плейофите. Те са 9-и в подреждането, но с равен брой точки с осмия Олимпиакос.