Тайсън Фюри се страхува и е загубил мача си с Олександър Усик още преди да се е качил на ринга - такива коментари направиха феновете на бокса, гледайки пресконференцията на двамата преди дългоочаквания мач в Саудитска Арабия. 

Причината е, че Фюри отказа да погледне опонента си в очите. Той гледаше право в камерите, а журналистите не успяха да направят мечтания кадър "очи в очи". 

Фюри, който е шампион на WBC носеше шапка с надпис "Абсолютен", докато Усик - притежател на коланите на  WBA, IBF и WBO, беше в бял екстравагантен костюм. Победителят в мача ще стане първият абсолютен шампион в бокса в тежка категория през XXI век. За последно това беше Ленъкс Люис. Залогът в мача ще бъде още по-голям, тъй като и Фюри, и Усик са непобедени до момента на професионалния ринг.

И докато част от привържениците дават предимство на украинеца заради отказа на противника му да го погледне, то други са убедени, че става дума за психологически трикове от страна на Фюри.

Британецът отказа интервю 48 часа преди мача, за да тренира и е доста тих в последните дни преди срещата. Докато Усик и щабът му участват активно във всички рекламни мероприятия. Боксьорът дори коментира пътеката, по която ще трябва да мине към ринга и поиска промяна, виждайки опасност да се спъне.

Фюри и Усик ще се срещнат още веднъж преди мача - на официалния кантар, който е днес (17 май) от 20:00 ч. българско време. 

Снимка: Reuters