Участниците вече са ясни! Време е за голямото шоу - финала за волейболната Купа на Италия!

За щастие и той няма да премине без българско участие! Цветан Соколов и гладиаторите от "Лубе" ще се изправят срещу миналогодишните победители в големия мач - "Перуджа". Срещата ще може да гледате пряко по RING от 19:00 ч. 

Двата тима ще се изправят един срещу друга за 35-ти път. "Перуджа" води по победи с 18:17. През настоящия сезон балансът също е на страната на "дяволските блокировачи" - 2:1 победи за "Перуджа". Единственият успех за Цветан Соколов и компания дойде в мача за 3-ото място на турнира за Суперкупата на Италия, който всъщност сложи началото на кампанията през октомври 2018 г.

Снимка: legavolley.it

"Лубе" и днешните им съперници са последните два носителя на Купата на Италия. През 2018 г. "Перуджа" победи на финала именно Соколов и компания. През 2017 г. българинът вдигна трофея, след като тимът му победи "Тренто".

Повторение на този финал изиграха Соколов и съотборниците му вчера (9 февруари). След напрегнати 5 гейма и 18 точки на националния диагонал, "Лубе" достигна 9-и финал в историята си и ще се бори 6-а Купа.

Перуджа" имаше наглед по-лесна задача и надви "Модена" с 3:0, за играе на 3-и финал и да спечели втора поредна Купа.
Снимка: legavolley.it

Какво ще видим на игрището?

Атрактивен сблъсък с подчертано кубинско присъствие и балкански нрави на двата диагонала. Докато с екипа на "Лубе" се подвизават Роберланди Симон, Йоанди Леал и Хуанторена, от другата страна на мрежата звездата е Вилфредо Леон. Всички те идват от островната държава.

Снимка: legavolley.it

Цветан Соколов пък ще има за конкурент сърбина Александър Атанасиевич. 

Южноамерикански е сблъсъкът при разпределителите - бразилецът Бруно Резенде за "Лубе" срещу аржентинеца Лусиано де Чеко за "Перуджа". 

Кой ще вдигна Купата на Италия в крайна сметка? Гледайте по RING от 19:00 ч.!