ЦСКА не успя да победи Ботев Пловдив на "Армията" и двата отбора си врътнаха 0:0. "Армейците" са твърдо на второто място, докато пловдивчани си гарантираха минимум четвъртата позиция.

По този начин Ботев ще играе плейоф за място в Лига на конференциитe срещу седмия в класирането, който ще бъде или Берое, или ЦСКА 1948. Решаващите мачове в първата четворка на втората осмица са утре вечер.

Хулигани разбиха вратите на "Българска армия"

Същевременно ръководството на ЦСКА излезе с декларация по повод напрежението, което се случи днес преди мача с Ботев.

По-рано през деня агитката на "армейците" замери с банани и бутилки футболистите на Алън Пардю и скандира обидни думи по адрес на клубния собственик Гриша Ганчев, предаде dnes.bg.

Ето какво написаха от ЦСКА:

"Клубът ни разбира разочарованието и недоволството на всички, които обичат отбора, но за съжаление не можаха да бъдат зарадвани с добра игра и трофей на финала. Осъзнаваме, че с неубедителното си представяне в този мач, както и през пролетния полусезон, тимът е големият длъжник на публиката. Приемаме конструктивната и градивна критика към играчи, треньори и ръководство.

Всички наши фенове имат пълното право да търсят развитие и да изискват промяна, да критикуват конструктивно и да предлагат решения. Но начин, който съсипва имиджа на клуба и може да доведе до тежки последици в международен план, вярваме, не е правилният. Това не е пътят да докажем, че сме европейски клуб, към чието израстване се стремим и ще предприемем спешни мерки да постигнем.

Категорично не приемаме да се стига до крайности и ексцесии, да се заплашват и атакуват футболистите на расова основа, да се чупи и поврежда имущество на стадиона, да се саботира провеждането на двубоя с Ботев и всякакви други прояви в разрез с нормалното поведение.

Гневът, яростта и омразата със сигурност няма да доведат до положителни неща за нашия клуб, особено когато емоциите, а не разума надделяват. ЦСКА винаги е бил лицето на клубния ни футбол пред Европа и света. Нека не разрушаваме тези градени с десетилетия имидж и харизма на величие."

Фенове хвърлят банани и бутилки по играчите на ЦСКА, трима отказват да играят ВИДЕО