Волейболистите на ЦСКА не допуснаха изненада при домакинството на аутсайдера Миньор (Перник) в предпоследния 21-р кръг на Суперлигата. Съставът на Александър Попов стигна очаквано до успех с 3:0 (25:21, 25:14, 25:20). В столичната зала “Васил Симов” и по този начин съхрани реални шансовете си да приключи на второто място в крайното подреждане преди плейофите.

За целта обаче армейците ще трябва да спечелят и визитата на Хебър в Пазарджик следващата седмица. Двубоят на практика е без значение вече за домакините, които си гарантираха и на теория победата в редовния сезон, а с това и домакинско предимство в елиминациите.

“Червените” не допуснаха подценяване срещу видимо по-слабия съперник. Това бе и единственото опасение преди срещата, но за  “армейците” подходиха сериозно, като не случайно и точковата разлика в мача го показва – 25:21, 25:14 и 25:20 за 64 минути игра.

Успехът бе изкован навръх 90-ия рожден ден на легендата Тодор Симов.

@@@

Волейболистите на ЦСКА записаха 16 победа от началото на сезона и с актив от 46 точки заемат второ място във временното класиране. С тази 19-а загуба тимът на Миньор изпада на 100%, след като ще завърши на последното 12-о място.