В събота от 19:00 часа в спортна зала "Стара Загора" Берое посреща Академик Бултекс 99 (Пловдив) в мач от 20-ия кръг на НБЛ. Срещата между двата отбора поставя началото на третото завъртане в шампионата. Двата отбора се познават повече от добре, като до този момент от сезона са играли четири пъти един срещу друг. Баскетболистът на Берое Станислав Ваклинов очаква тежък мач срещу пловдивчани.

"Влизаме в третото завъртане в добро настроение. Имахме една седмица да се подготвим. Тренираме с новите играчи и се сработваме. Мачът срещу Академик Бултекс 99 няма да е лесен, въпреки че до този момент през сезона сме записали 4 победи срещу тима от Пловдив. Те имат нов играч. Играят добре. За малко не победиха Балкан, а помним и какво се случи на реванша с Левски Лукойл. Трябва да бъдем изключително концентрирани и да влезем в двубоя с нужната мотивация.

Имахме нужда от почивка, след мачовете от Балканската лига и преди това финала за Купата. Смятам, че успяхме да релаксираме и физически и психически, след което направихме наистина много добра подготовка. От тази гледна точка беше изключително ползотворна седмица нас и се надявам, че това, което тренирахме, ще го приложим и на игрището", каза Ваклинов пред клубния сайт.