Българското общество на щата Невада събра на едно място четирима големи български спортисти. Братята професионални боксори Тервел и Кубрат Пулеви, заедно с ММА-бойците Благой Иванов и Красимир Младенов. За първи път четримата се появиха официално заедно в българския ресторант „БГ Бистро“.
Въпреки най-натоварения ден и час за работа в Лас Вегас – неделя от 4 часа следобяд, над 100 наши сънародници намериха начин да се отскубнат от работа си и да посрещнаха звездите на България.
Настоящи и бъдещи шампиони

Ученици от Първо българско училище „Васил Левски“ посрещнаха с хляб и сол специалните гости, след което им изиграха едно хубаво българско хоро.
„Децата им подариха големи картички на малки сърца, които да им дадат енергия за следващите мачове. Не можехме да откъснем малчуганите от тях. Един бъдещ боксор им подари големи мартеници като медали с надпис Лас Вегас. Тези българи имат изключително силен дух и присъствие. Личи си, че са звездни мъже с голяма осанка, два часа не се измориха, не се изнервиха, личеше си, че за тях също е удоволствие. Освен към нас и децата, те показаха респект един към друг, като си даваха думата. Говореха на децата да не се страхуват като губят, това е част от победата. Много сме далеч от България и такива събития ни картат да се чувстваме по близко до Родината“, разказа по телефона от мястото на събитието учителят на децата и бивш национал по волейбол – Боряна Евгениева.

Тервел и Кубрат с учителката Боряна Евгениева

На пресконференцията бойците бяха представени един по един от боксовия мениджър Ивайло Гоцев. Срещата премина под наслов „Шампиони се срещат с бъдещи шампиони“. Децата зададоха много и интерсени въпроси, а големите мъже отговаряха с умиление. На въпрос кое е по-важно интелекта или физиката? Единственият българин в UFC – Благой Иванов отговори, че от малък тренира много видове спорт джудо, самбо, борба, ръгби, бокс и други. А придобитите умения от тренировките по различните видове спорт му помагат всеки път в октагона, защото там му се налага да реши коя техника ще използва за части от секундата и 90% е интелект.

Треньорът по джиу-джитсу Едуард Андерсон беше дошъл специално да види на живо Багата

На въпрос дали им харесва работата? Големият български боксор Кубрат Пулев отговори, че никога спорта не е бил работа за него, а мечта и начин на живот. Много по-късно се появява думата професионализъм в живота му и по този начин си изкарва парите.
„Големите батковци протегнаха ръка, не само към децата ни, но и към самите нас и ни показаха, първите стъпки към успеха и към върха . Показаха ни, че всеки може, че с труд и последователност всичко се постига! От името на всички присъстващи, от името на българската общност в Невада – едно голямо БЛАГОДАРЯ момчета! Гордеем се с вас!
П.С. Искрени благодарности на Ивайло Гоцев , които направи тази среща възможна, на Българското училище в Лас Вегас „Васил Левски“, на Боряна Евгениева, на Румен и Владимира Стефанови от „БГ Бисто“ и не на последно място на г-н Веселин Вълчев – почетният консул на България в Лос Анджелис, който подсъзнателно направи връзката между нас“, написа на стената си във фейсбук, единият от организаторите Стилян Митков.

Тервел и Кубрат Пулеви, Красимир Младенов и Благой Иванов

Големите спортисти бяха седнали под портрета на Васил Левски. Всички те се обединиха около мнението, че личният пример на такъв свят и чист герой, като Апостола на свободата, винаги може да те мотивира по всяко време и във всяка област на живота.
Домакините бяха подготвили постери, на които шампионите сложиха своите автографи и те бяха разграбени за секунди.

От Лос Анджелис специално да отрази събитието беше дошъл журналистът и общественик Евгени Веселинов, главен редактор на сайта BulgariCA.com.


Домакинът на „Срещата с Шампионите“ в Лас Вегас Румен Стефанов, БГ БИСТРО, Тервел Пулев, Евгени Веселинов, гл.редактор bulgarica.com и Кубрат Пулев, снимка за спомен преди българските звезди в професионалния бокс да потеглят за двубоите си в Лос Анджелис, Калифорния. (от ляво надясно)

След срещата братя Пулеви тръгнаха за Лос Анджелис, щата Калифорния, където в четвъртък, в най-известната боксова зала в света „Уайлд карт боксинг“, със собственик Фредерик Стивън Роуч от 6 до 8 часа вечерта на адрес: 1123 Vine St #14, Los Angeles, CA 90038, ще проведат тренировка с децата от българското училище в Ел Ей. Всеки почитател на бокса е добре дошъл да се запознае от близо с българските боксьори. В залата тренират световни величия като Мани Пакиао, Mигел Kото, Хулио Цезар Чавес младши и др.

Снимка: Фейсбук

На другия ден в петък е кантарът, а в събота (23 март), в прочутата зала „Хангара“ в Коста Меса, двамата братя излизат на ринга да защитят реномето си на едни от най-добрите боксьори на нашето време. Мачът на Кобрата, който е официален претендент за световната титла в тежка категория е главен за вечерта, а всички срещи ще бъдат излъчвани пряко от телевизия ESPN. Кубрат ще се бие с румънеца Богдан Дину, а Тервел, който е бронзов медалист в полутежка категория от олимпийските игри в Лондон 2012, ще срещне местния любимец Мич Уилямс.

В-к „България“

chicago.bg