Треньорът на Левски Владимир Николов заяви, че разликата в мача с Монтана е дошла от доброто изпълнение на сервис на домакините. "Сините" загубиха гостуването си в северозападния град с 1:3.

"Монтана играе доста добре вкъщи, изпълнява много сериозен сервис и това бе мястото, с което ни превъзхождат. Във важни моменти различни хора успяваха да отидат на сервис и да бележат точки. Заслужават поздравления, спечелиха заслужено. Играейки тук в тази зала, те изпълняват много силен сервис. Ние се стараехме, знаехме какво да очакваме. При нас не се получиха нещата.


Залата в Монтана не отговаря на нивото на отбора, така да го кажа. Отборът на Монтана в последните 7-8 години е от водещите в България. Прекрасната му публика заслужава доста по-добра зала.

@@@


Смилен Мляков игра добре, като цяло играхме добре, но не успяхме да противодействаме на силния сервис на Монтана.

И двамата ни посрещачи играха много добре. На посрещане на сервис с отскок Трифон Лапков има най-слаби показатели от началото на сезона. На мен ми изглеждаше логично, очаквайки силен сервис от Монтана, да започнем с двамата посрещачи, които се справят по-добре на посрещане.  Категорично никой не ни изненада от отбора на Монтана, но те разстроиха нашето посрещане. Постигнаха доста директни точки. Рискът им се оправда.

@@@



Казал съм на играчите да не се разправят със съдиите. Съдията сбърка 4 пъти при ясни ситуации, с видео чек нямаше как да станат. В същото време на нас ни паднаха 6 пуснати топки. Това е недопустимо. Битката на Левски е да спечели мачовете до края. На хартия имаме лесен мач с Дея у дома, след това играем с Добрич, Пирин, Нефтохимик, все мачове, в които ако искаме да спечелим, трябва да играем добре и да повишаваме нивото си. Този мач днес беше класиране в тройката, съжалявам, че не успяхме да се преборим", каза Николов пред Диема спорт.