ЦСКА ще играе на 1/2-финалите в турнира за Купата на България по волейбол при жените. Днес "червените" взеха мача реванш с Димитровград от 1/4-финалите с 3:0 и въпреки загубата в първия мач с 2:3, продължават в следващата фаза. Треньорката на ЦСКА Юлия Иванова коментира пред BGvolleyball.com представянето на своя отбор.

"Мачът беше доста напрегнат. И от двете страни правеха много грешки. Това води до напрежение, тъй като този мач решаваше кой ще продължи. Все пак сме в нашата зала. Бихме добър сервис. Във важни моменти спечелихме надиграването. Във втория гейм губехме с 3-4 точки, но с добър сервис изравнихме и го взехме. Този гейм беше разковничето, за да спечелим", каза Иванова.

"И двата отбора посрещат слабо. Търсихме да ги атакуваме още със сервис, защото когато имат добро посрещане, те са много разнообразни в атака и са трудни за блок. Серията във втория гейм се дължи на психическа устойчивост на сервиращия, концентрация на блокиращите и играта в защита. Точките, които са от блок и защита, са важни, защото ти продължаваш серията и надграждаш. Миналата година отпаднахме на полуфинал. Надявам се тази година да играем финал за Купата", завърши Иванова.