Със закон се забраняват фракциите във фенклубовете на гръцките отбори. Всеки тим ще има право само на един клуб на привържениците, който ще се намира там, където са и офисите на самия отбор.

Това обяви премиерът на съседите Константинос Мицотакис след среща с президента на УЕФА Александър Чеферин и тези на грандовете Олимпиакос, Панатинайкос, АЕК и ПАОК.

Влизането на стадиона вече ще е отговорност на полицията, която ще прави каквито проверки смята за необходими.

Сбирката се проведе след фаталния инцидент миналата сряда, когато в Атина се сбиха агитките на хърватския Динамо и АЕК, като всичко бе предварително договорено.

При боя загина един от привържениците на гръцкия тим Михалис Кацурис.

Мицотакис призна, че полицията се е провалила тотално оперативно в ситуацията, която е била предварително ясна.

Чеферин е в Атина за финала за купата Манчестър Сити - Севиля. А на стадиона на АЕК през този сезон трябва да се играе и финалът за Лигата на конференциите.

Реално Динамо и АЕК играха първи мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига в Загреб, като реваншът ще е на 19 август в Атина. УЕФА премести всичко след инцидента.

Гръцкият тим направи голяма стъпка към плейофа за влизане в групите, като спечели гостуването с 2:1. Резервата Константинос Галанопулос вкара победния гол секунди преди края на редовното време и веднага свали черната лента от ръкава си и посочи небето в памет на загиналия запалянко.

Агитката на “Динамо” пък бе оснавила точно 112 празни места в сектора си, толкова колкото са арестуваните от полицията в Атина.