Трансферът на най-добрия ни волейболист в момента Цветан Соколов в руския гранд "Зенит" (Казан) изглежда все по-вероятен. Европейският клубен шампион ще направи всичко възможно да привлече българския национал, който прави страхотен сезон с екипа на "Кучине Лубе". 29-годишният диагонал има договор за още 2 години с италианците и при прекратяване трябва да се изплати по 100 000 евро на сезон неустойка. Тази сума едва ли ще е сериозен проблем за най-богатия клуб в света, който се очаква да предложи доста солиден договор на Соколов.

Привличането на топнападателя стана цел номер 1 на "Зенит", след като стана ясно, че Мат Андерсън ще премине в "Модена". Той играе от 5 години за руския клуб, но предпочете да продължи в Италия.

Същото се получи и с най-добрия играч в света - Вилфредо Леон, който бе с основен принос за спечелването на всички трофеи. Кубинецът с полски паспорт обаче също избра Ботуша и вече защитава цветовете на "Сър Сейфти Перуджа". В "Зенит" пък премина френската звезда Ървин Нгапет, който вече е играл заедно със Соколов в "Кунео".

С привличането на българина най-вероятно капитанът Максим Михайлов ще бъде преквалифициран в посрещач, въпреки че това крие доста рискове. Друга много съществена промяна за клуба ще бъде оттеглянето на легендарния треньор Владимир Алекно. Известният специалист остава на ръководен пост в клуба, а мястото му ще заеме дългогодишният състезател на поста либеро Александър Вербов.