Златко Кьосев имаше голяма заслуга за победата на Монтана с 3:1 над Левски. Волейболистът започна срещата като титуляр, но в края на първата част бе сменен. В началото на третия гейм Кьосев се завърна в игра, за да даде нов тласък в играта на Монтана. Той завърши с 14 точки (2 аса, 1 блокада). След срещата стана ясно, че Кьосев е пропуснал последните тренировки преди мача заради травма.

"Получих травма вчера на сутрешната тренировка, мускулно разтежение. Това не е оправдание за днешната игра. Благодаря на треньора, който ми гласува доверие. Не започнах по най-добрия начин. Второто ми включване беше доста по-добро.

@@@


Отборът на Левски е наш пряк конкурент за челните места. Трябваше да спечелим на всяка цена, атмосферата в залата задължаваше да се вдигнем след загубения втори гейм. След това диктувахме нещата на терена и заслужено победихме.

Елементът, с който ние печелим, е силният ни начален удар. Това е елементът, с който започва волейболната игра. В нашата зала изпълняваме агресивен сервис, който ни носи резултат", каза Кьосев в ефира на Диема спорт.