Над 40 младежи ще участват в спектакъла на операта „Трубадур“ от Дж.Верди на стадион „Берое“ на 7 юли. Част от младите хора- от Сдружение „Свят без граници“ – ученици от Първо Основно училище, от НУМСИ“Христина Морфова“, студенти от Тракийския университет, бяха на първа опознавателна среща в Държавна опера-Стара Загора.
Сдружение Свят без граници

Групата разгледа сцената, залите, заедно с директора Огнян Драганов. Младите хора се запознаха с Денис Иванов,автор на костюмите в „Трубадур“. В залата и на сцената те търсиха Фантома на Операта, изпълняваха различни режисьорски задачи, „преминаха“ накратко през цялата огромна информация, какви артисти работят в Операта, от какви инструменти се състои оркестъра и т.н.Младите хора с огромен интерес наблюдаваха и клас на балетната трупа.
Сдружение Свят без граници

Те присъстваха на репетиция на хора на Операта с диригент Младен Станев. Специално за тях хорът изпълни част от изключително популярния „Хор на циганите“ от операта „Трубадур“. Те ще участват с актьорски задачи именно в сцената с този хор на Стадион „Берое“. В Мизансценна зала път специално за тях примата Даниела Дякова изпълни част от една от най-известните арии на Азучена в „Трубадур“ и им пожела успех.
Сдружение Свят без граници

В края на обиколката в Операта младите бъдещи артисти уточниха кога ще са първите им репетиции и пробни с костюми. „Запомнете, хората, които идват в Операта, не са случайни. Те са различни от другите, винаги са по-успешни. Четете книги, обичайте Изкуството, бъдете част от общности, които носят напредък за обществото“ , пожела на младите хора директорът на Операта Огнян Драганов.
Сдружение Свят без граници

Заедно с младежите бяха и председателят на Сдружение „Свят без граници“ Ганчо Илиев и преподавателите в Първо Основно училище Евелина Стойчева и Пенка Дачева.