Седмица на футбола бе открита на спортен комплекс „Колодрума” в Стара Загора. Над 100 старозагорчета ще участват в безплатни занимания по футбол с лицензирани треньори от УЕФА, ще изучават английски или италиански език. Участниците са деца от Стара Загора, както и възпитаници на домовете за деца лишени от родителска грижа.
 
Лагерът започва днес с изпит по спортни умения. До края на седмицата момчетата ще тренират футбол до обяд, а следобед ще учат език. Момичетата ще се занимават с танци, волейбол и бадминтон и също  ще преминат езиков курс, обясни Гейбриъл Хилман, един от организаторите на лагера.

„Инициативата е част от програмата на Община Стара Загора „Лято 2019“, която се организира съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Благодаря на „Свят без граници“ за успешното сътрудничество. Освен че ще спортувате, ще учите и друг език. Отнесете се с отговорност, защото това ще Ви е полезно занапред“, посочи зам.-кметът Иванка Сотирова. „Лагерът се провежда за втора поредна година и се надяваме децата да преживеят една страхотна седмица и да останат доволни“, коментира Ганчо Илиев, председател на сдружение „Свят без граници“. 

Проявата се организира от Община Стара Загора и сдружение „Свят без граници“.