Цените на недвижимите имоти в квартал „Изток“ в Казанлък постепенно влизат в нормалните си нива. Близо три години след началото на ценовия бум на апартаментите в този квартал на Казанлък, в момента цените се успокояват и високите, почти нереални нива, на които се реализираха сделки с панелни жилища там, вече са по-скоро рядкост, отколкото нормална цена.

Това е мнението на брокери на недвижими имоти в Казанлък, според които намалението на цените на жилищата в този квартал, е нормално.
На този етап двустайните апартаменти в кв. „Изток“ се продават на цени от 40 до 57 хиляди лева, но в града могат да се намерят и оферти за двустайни монолитни жилища на цени над 69 хиляди лева.В някои случаи с екстри такова жилище може да стигне до 85 хиляди лева.

Къщите твърдо държат цени над 100 хиляди лева, като имот под тази цена е много компромиси. Етажи от къщи в Казанлък могат да се намерят от 45 хиляди до 120 хиляди лева за Казанлък, със същата уговорка по отношение на цена и състояние.

Тристайниите апартаменти също а в широк ценови диапозон- от 35 хиляди до 110 хиляди лева, в зависимост от квартала и вида строителство. Жилищата тип „ ново строителство“ в Казанлък, които все повече се търсят и предпочитат пред останалите, са на цени от 950 до 1000-1100 евро на квадрат.


В началото на лятото пазарът на недвижими имоти е динамичен, но не и стресов, коментират още брокерите. В определени райони предлагането е по- голямо от търсенето, за сметка на други.

Продължава да е по-голямо търсенето за сметка на по-малкото предлагане на жилища под наем, като често очакванията на търсещите са нереални, по отношение на наемна цена.

В момента на пазара на недвижимости в Казанлък се предлагат 315 тристайни апартамента, над 400 са офертите за продажба на двустайни, има 160 оферти за продажба на гарсониери, 24 мезонета, 266 къщи, 16 етажа от къщи с двор. За продан се предлагат и 2 хотела, 13 производствени сгради, 2 търговски площи, 2 офиса и 86 парцела.