1000 лв. глоба отнесе 18-годишен ученик за шофиране без свидетелство за управление на МПС и притежание на 2.83 гр. марихуана. Този случай разгледа съдебен състав от ученици от ГПЧЕ “Ромен Ролан” и Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“. 
Dariknews.bg

Над 40 ученика участваха в симулативен съдебен процес в Районен съд-Стара Загора, в който трябваше да се реши присъдата на 18-годишен сирак в тежко материално положение, извършил две престъпления.
Dariknews.bg

Младежи влязоха в ролята на съдии, прокурори и свидетели. Те са се подготвяли с личната помощ на съдия Женя Иванова, съдия Дарина Стоянова, съдия Ваня Тенева, съдия Никола Кънчев, прокурор Надежда Белчева и прокурор Кристина Куртева.
Dariknews.bg

Като смекчаващи обстоятелства бяха приети малкото количество наркотик, чистото съдебно минало, липсата на родители, финансовото положение и разклатеното емоционално състояние на подсъдимия.
Dariknews.bg

След становища, дадени от всички страни в съдебното дело и изслушване на свидетелите, съдиите помолиха присъстващите да напуснат залата, за да определят присъдата на подсъдимия.
Dariknews.bg

След кратка пауза, съдът реши: Подсъдимият да заплати глоба от 1000 лв., както и да плати всички разноски по делото.