Кирил Янчев Желязков от ж. к. Меден рудник и Михаил Красенов Николов, на 28 години от Шумен, но живеещ в Бургас, са задържани за зверския побой над Яни Радулов и Радул Димитров, за който БЛИЦ вече съобщи.

Кирил е разпознат от Пламена Димитрова, близначка на пребития Радул, като мъжа с татуировка сълзички под окото, който се счита, че е нанесъл някои от най-тежките травми на двамата. Според неофициална информация вече е установен и третият участник в побоя, твърди Flagman.bg.

Разпитана е и Йоана Бойчева, която е била в компанията на Кирил и Михаил. Свидетелските показания от досъдебното производство сочат, че тя се е държала арогантно и агресивно с Радул, Яни и двете момичета, които са били с тях. Прокуратурата ще реши дали има достатъчно основания, за да й се повдигнат обвинения.

По-рано днес директорът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов бе категоричен, че ще заловят извършителите и до края на деня ще предадат преписката на държавното обвинение. Това вече е факт и на ход е прокуратурата.

Дали ще поиска удължаване на мерките им за неотклонения, ще стане ясно утре сутринта, когато изтича максимално допустимия срок за полицейско задържане от 24 часа.