Майката, чието бебе бе извадено мъртво от Водното огледало, криела бременността си. 27-годишната казвала на свои роднини, че е болна, има тумор в стомаха и на това се дължи наедряването на корема й. Това разкриха осведомени източници. По думите им, мъжът на жената е в затвора и това щяло да породи съмнения за бащинството.

Припомняме, че 27-годишната потърсила лекарска помощ на 18 декември след като родила в района на Водното огледало. Неизвестната съдба на бебето вдигна полицията на крак и започна претърсване на коритото на реката, което бе източено. На 19 декември униформените служители на реда и пожарникари откриха трупа на новородено момченце в централната част на Водното огледало.

Родилката е настанена в болница под полицейска охрана, а воденото досъдебно производство е за убийство на новородено от страна на майката.

Служителите от „Социално подпомагане“ в Кърджали работели от 2 години с 27-годишната майка. Две от децата й били предоставени за отглеждане на приемно семейство, а другите три били при нея, като за тях тя получавала помощ от родителите на мъжа й. Жената е раждала седем пъти, при едно от предишните детето е починало.

Районна прокуратура-Кърджали: Днес, 20 декември 2018 г., Районна прокуратура-Кърджали привлече като обвиняема Д.Х., на 27 г., за престъпление по чл. 120 от Наказателния кодекс – за убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждането или веднага след него.

До момента е установено, че на 18 декември 2018 г., в гр. Кърджали, край река Арда, в района на Водното огледало, Д.Х. е родила живо дете от мъжки пол. Към 16 часа състоянието й се влошило и родилката потърсила медицинска помощ в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, гр. Кърджали. Жената обяснила къде е родила детето, като там била изпратена дежурната оперативно-следствена група. Полицейските служители започнали издирване на детето. Новороденото бебе е било открито мъртво, на 19 декември 2018 г., в коритото на Водното огледало в гр. Кърджали. От събраните до момента доказателства е установено, че след раждането жената е изхвърлила бебето във водите на река Арда. По случая се извършват процесуално-следствени действия – назначена са съдебно-медицинска и други експертизи, извършени са разпити на свидетели, огледи и др.

Обвиняемата Д.Х. е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Кърджали, като предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо нея.