Подкрепям всичко, което е в рамките на правилата, включително и протестите на превозвачите. Не сме сами в своето отрицание към общия подход. Полша, Унгария и Литва категорично са с България срещу плана "Макрон". Излезнахме с обща декларация, други държави също са против пакет "Мобилност". Това заяви транспортният министър Росен Желязков в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия. 

"Няма по естествено от това да се правят експертизи на даден път. Никой не е срещу инициативата на БСП. Обвързвам го с темата за изборите. Ако "мирише" на избори, се активизират теми, на които никой реално не реагира остро", каза още министърът по повод искането от страна на БСП за експертиза на асфалта на пътя край Своге. 

"За 4 години България е увеличила множество пъти брутния си вътрешен продукт. Това показва, че икономиката работи, въпреки че опозицията твърди друго", допълни Желязков. 

"Влагаме в БДЖ много средства, но има и сериозно изтичане. 90 % от обществените поръчки на БДЖ се провалят. Причините са много, но и недоверието е основно. Държавата, на този етап, няма вариант на приватизация", завърши Росен Желязков.